Mijn dagelijkse leven en Corona – Blog 14

Online lesgeven vinden mijn kinderen een topmaatregel. Niet al te vroeg hoeven opstaan staat veruit op nummer één. Geen demotiverende sfeer. Minder afleiding. Leerkrachten die meer to the point lesgeven. Veel meer tijd om apart je vragen te kunnen stellen. Echt voordelen te over!

Mijn dochters zetten hun camera en microfoon altijd uit tijdens de online-lessen. Zo kunnen ze gewoon in bed liggen, hun drinken naar binnen slurpen, hun krakende beschuitje eten en hoeven ze zich niet om te kleden. Inmiddels kan ik ze bijna uittekenen in hun pyjama en ochtendjas.

Even waren er van de week wat online-les-stressmomenten. De vriend van mijn dochter was blijven slapen. In de ochtend hadden ze alle drie tegelijk online les. Mijn man werkte thuis in zijn kamer boven en ik was al aan het werk aan de keukentafel. We hadden even geen leslokaal over! Met vliegende vaart vertrok hij naar huis. “Ik hoop dat ik op tijd ben, anders moet ik weer een geel briefje halen en mij om half acht melden” grapte hij.  

Een ander stressmoment ontstond terwijl de jongste online Duits had en de leerkracht steeds leerlingen vroeg een tekst voor te lezen. Elke keer noemde hij de initialen van een leerling die dan aan de beurt was. Duits is niet haar favoriete vak en via de computer klinkt het al helemaal “ nicht schön” volgens haar. Dus vol stress wachtte ze op haar beurt. Toen zij maar niet werd genoemd en een andere klasgenoot voor de tweede keer een opdracht kreeg, begon het haar te dagen. De klasgenoten met hun initialen in beeld, waren veel makkelijker te herkennen voor de leraar dan die met een afbeelding. Dit inzicht is nu natuurlijk de hele klas rondgegaan. Lesgeven in tijden van Corona is geen makkie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.