Mijn dagelijkse leven en Corona – Blog 22

Vandaag geef ik deel vier van de cursus Persoonlijk Leiderschap voor gedragskundigen.  De vorige drie delen waren gewoon face to face. Deze zullen we via Skype gaan doen. Wel een uitdaging, met 11 cursisten en over dit onderwerp. Maar het proberen waard. 

Ik moet mij gewoon goed voorbereiden, bedenk ik.  Maar de tijd die dat mij de avond van tevoren kost, valt vies tegen. Vooral het verzamelen en invoeren van alle Skype adressen blijkt een klus. Vervolgens moet ik mijn cursus behoorlijk aanpassen, want bespreken van stof in tweetallen is niet handig bij digitaal lesgeven. Dan even experimenteren met scherm delen. Een koptelefoon met goede microfoon zoeken. Ik ben er klaar voor!

Terwijl ik de volgende dag weer eens bezig ben met het uit de knoop halen van mijn koptelefoontje, melden de eerste deelnemers zich. De eerste twee gaan goed, ze zijn duidelijk te zien en te horen. De volgende heeft geen geluid, daarna heeft er één geen beeld. Eén komt horizontaal in beeld. Gevalletje van telefoon op zijn kant.

Ondanks alle voorbereidingen, zijn we zo’n half uur verder voordat we kunnen beginnen. Ik heb het er warm van.

Het delen van het scherm lukt, maar op één of andere wijze kan ik niet tegelijk mijn powerpoint en de cursisten in beeld zien. Met geen cursist in beeld praat ik over contact maken. Een beetje gek zo. Daarna over samenwerken en hoe makkelijk je in verstrikking kunt raken met anderen. Over het bewust worden van je eigen patronen en het herkennen van de reddingsdriehoek bij conflicten. Ik check steeds of iedereen het nog kan volgen, wat het losmaakt, wie daarover wil delen.

Mijn gezicht en oren gloeien, mijn handen zijn klam, mijn keel droog. Ik merk dat ik keihard aan het werk ben. Het is veel intensiever dan face to face lesgeven. Ik wil zo graag deze mensen versterken, inspireren en dezelfde kwaliteit van les bieden als normaal.

Als laatste slide komt een spreuk van Omdenken in beeld. 

Je krijgt geen stress omdat je niet perfect bent, je krijgt stress omdat je perfect wilt zijn.

Wat een inzicht! Ik blijf leren, gewoon van mijn eigen cursus!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.